Vállalatszervezési ügyek

A MEGFIZETHETŐ VÁLLALATI JOGBIZTONSÁG | VÁLLALATSZERVEZÉS SZOLGÁLTATÁSAINK | A KÜLSŐ JOGI TANÁCSADÓ SZEREPÉRŐL

Ügyvédi Irodánk vállalatszervezési szolgáltatása keretében megtervezi és kialakítja vállalkozása számára a jogszabályi környezetnek megfelelő eljárásokat és mindazon dokumentumokat, amelyekre a cégnek vagy cégcsoportnak a működéséhez szüksége van.

 

Jogász a vállalatnál? Megfizethetetlen!cégalapítás ügyvéd cégeljárás cégjog

A vállalat tulajdonosai és vezetői számára folyamatos kihívást jelent, hogy figyelemmel kísérjék a tevékenységüket érintő jogszabályi változásokat, és a vállalkozás tevékenységét, belső folyamatait azoknak megfelelően tervezzék és szervezzék meg, ezzel elkerülve az esetleges büntetések, korlátozások súlyos anyagi következményeit. Ám a kisebb vállalkozások számára problémát jelenthet egy- vagy több jogtanácsos folyamatos munkaviszony keretében történő foglalkoztatása, és a nagyobb cégcsoportok esetében szintén jelentős többletköltséget generál egy több fős jogi osztály fenntartása, illetve annak vezetése.

Ugyanakkor az esetleges hibák és szabálysértések miatti büntetések és korlátozások szintén súlyos anyagi következményekkel járnak, és azokért legtöbb esetben az ügyvezető tartozik felelősséggel, illetve - egyes esetekben - az érintett szakterületi vezetővel osztozik a felelősségen.


Szeretne Ön is jogi biztonságot és minőségi dokumentációt vállalkozása számára?

A kockázatok tervezhetők és a büntetések megelőzhetők!

Keressen fel bennünket elérhetőségeinken vállalkozásszervezési kérdéseivel, a vállalkozása integritását és a vállalati compliance-t érintő feladatokkal és teljeskörű, minőség dokumentációért!


 

Kiszervezéssel a büntetések megelőzéséért - megfizethető vállalati jogbiztonság

Egy vállalkozás vezetőire tehát jelentős plusz terhet ró, amely teher csökkenthető, ha a vállalat jogszabályoknak megfelelő műküdtetésében, annak megtervezésében, megszervezésében és a folyamatos ellenőrzésében, jogszabályi módosításokkal való harmonizációjában egy hozzáértő, vállalatszervezési ügyekben naprakész ügyvédi iroda is részt vesz.

A vállalkozás jogi ügyeinek, ügyleteinek, a vállalat jogi megfelelőségét (compliance) érintő feladataninak kiszervezésével azonban már középtávon jelentős költségcsökkentés, költségoptimalizálás érhető el. Megfelelő tervezéssel, együttműködéssel pedig a vállalati jogász feladatainak kiszervezésével járó, kezdetben talán talán magasabbnak tűnő kiadások többszörösen megtérülnek.


 

A Czére-Réti ügyvédi iroda, mint külsős jogi tanácsadó a vállalatvezetés támogatásában

vállalati compliance ügyvédAzt gondolnánk, hogy vállalati compliance kizárólag a nagyvállalatok, esetleg konszernek számára érdekes, ám ha jobban belegondolunk, látni fogjuk, hogy a kis-és középvállalatok számára sokkal fontosabb! A kis- és középvállalkozások esetében egy esetleges hatósági ellenőrzés negatív eredménye a cég működésében sokkal nagyobb megingást, stabilitáscsökkenést eredményezhet, mint egy nagyvállalat számára. Egy ilyen helyzetben a felkészülés, a megfelelő vállalati folyamatszervezés és a minőségi dokumentáció sokszorosan térül meg!

A Dr. Czére-Réti Ügyvédi Iroda vállalatszervezési szolgáltatása keretében megtervezi és kialakítja vállalkozása számára a jogszabályi környezetnek megfelelő belső eljárásokat, és megszerkeszti mindazon jogi és ügyviteli dokumentumokat, amelyekre a cégnek vagy cégcsoportnak a mindennapi működéséhez szüksége van, vagy amelyeket rendszeresen használ.

A konkrét feladatokat nehéz volna előre, általánosságban meghatározni, hiszen a szükséges dokumentumok köre és a működés sajátosságai nagyben függnek a vállalat jogszabályi, földrajzi, nyelvi és kulturális környezetétől és a működési területétől, ágazati sajátosságaitól. Éppen ezért ügyvédi irodánk nagy hangsúlyt fektet a vállalat vezetőivel és a vállalat illetékes alkalmazottaival való a megfelelő kommunikáció és jó munkakapcsolat kialakítására.

 • A Dr. Czére-Réti Ügyvédi Iroda tanácsadást nyújt a vállalkozás integritását érintő kérdésekben, segít a vállalat által képviselt értékek stratégiai szemléletű meghatározásában, és megtervezi azok implementálását a vállalat hétköznapi működésében.
 • Megvizsgáljuk a vállalat jogi környezetét - beleértve annak szektoriális sajátosságait és az adózásra vonatkozó jogszabályokat is -, és annak ismeretében segítünk megtervezni a vállalat belső és külső folyamatait.
 • Elkészítjük azt minőségi vállalati dokumentációt (munkaszerződéseket, értékesítéshez kapcsolódó dokumentációt, jelentéseket, adóügyi dokumentációt, vagy akár szerzői jogi és az internetes kommunikációhoz vagy értékesítéshez kapcsolódó dokumentációt is), amelyet aztán a mindennapi működés és működtetés során a vállalat használni tud.
 • Folyamatosan figyeljük az állandó ügyfeleinket érintő jogszabályi környezet változásait, azokról tájékoztatást nyújtunk a vállalkozás illetékes munkatársai és vezetői felé, segítjük a vállalkozásnak a megváltozott feltételekhez való alkalmazkodását, és elvégezzük az általunk elkészített jogi dokumentáció jogszabályoknak megfelelő módosításait.
 • Munkánk során ellátjuk a vállalat jogi védelmét, segítjük, hogy a beruházók, fogyasztók és jogalkotók igényeinek a vállalkozás megfeleljen. Célunk, hogy Ügyfeleink megismerjék és alkalmazzák a releváns törvényeket és rendeleteket, önálló rendszerbe foglalva minimalizáljuk a jogszabályok nem ismeretéből, vagy hibás jogalkalmazásból eredő veszteségeket.
 • A cég védelmén túl további fontos szegmense feladatunknak a vállalkozás tagjainak, illetve ügyvezetőinek védelme is, így munkánk során tájékoztatást nyújtunk az ügyvezető felelősségéről, és közös célként tekintjük a tagok céljainak megvalósítását is.

 


 

Szeretne Ön is jogi biztonságot és minőségi dokumentációt vállalkozása számára?

A kockázatok tervezhetők és a büntetések megelőzhetők!

Keressen fel bennünket elérhetőségeinken vállalkozásszervezési kérdéseivel,

a vállalkozása integritását és a vállalati compliance-t érintő feladatokkal és teljeskörű, minőség dokumentációért!

Megtalálta, amit keres?
Ha igen, kérjen visszahívást!
 • Küldje el nekünk a lenti űrlap segítségével e-mail címét vagy telefonszámát és munkatársunk hamarosan felkeresi Önt további egyeztetés céljából!

 • Inkább üzenetet írok
Értékeink, alapelveink
 • Precizitás
 • Ügyfélközpontúság
 • Őszinteség
 • Hatékony és professzionális jogi képviselet
 • Szakszerű és közérthető felvilágosítás
 • Előzetes teljes körű tájékoztatás a várható költségekről - a mi Megbízóinkat nem érheti "meglepetés"