Blog

Sikeres cégirányítás az alapoktól – Az induló vállalkozások leggyakoribb nehézségei, a munkavállalók

Sikeres cégirányítás az alapoktól – Az induló vállalkozások leggyakoribb nehézségei, a munkavállalók

Előző cikkeinkben ejtetünk szót a Cégalapítás nehézségeiről valamint a Könyvelő kiválasztásnak folyamatáról . Mai cikkünkben az induló vállalkozások leggyakoribb jogi problémáival munkavállalókkal foglalkozunk.

Munkavállalók

A vállalkozás fejlődésével előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy munkavállalókat is alkalmazzon a cég. Egy-egy munkavállaló felvétele komoly döntést jelent a vállalkozás számára, nemcsak a kiválasztási folyamat, hanem a bevétel-kiadások alakulása miatt is. Mindezért kiemelten fontos egy megfelelő terv, stratégia, cash-flow kialakítása.

A munkavállalókkal kapcsolatban sok teendője van egy vállalkozásnak, vegyük is sorra ezeket, szigorúan jogi szempontból (a felsorolások nem teljeskörűek, mivel azok függnek az érintett vállalkozás tevékenységétől, sajátosságaitól is; cikkünkben a teljesség igénye nélkül a legfontosabb, vagy a leggyakrabban előforduló eseteket emeltük ki).

Álláshirdetés, interjú, felvétel

  • Az álláshirdetés nem tartalmazhat semmilyen megkülönböztetésre, diszkriminációra utaló információt. Az elterjedt „fiatalos csapatba”, „eladónőt”, vagy „fiatal munkavállalót keresünk” forma minden esetben jogsértő;
  • Megkülönböztetésre, diszkriminációra vonatkozó kérdéseket az interjú során sem szabad feltenni a jelöltnek;
  • Fontos, hogy az álláshirdetésben mindenképp feltüntessük az állást hirdető cég nevét, ugyanis adatvédelmi szempontból joga van tudni az állásra jelentkezőnek, hogy hova küldi be az önéletrajzát.

Munkaszerződés megkötése

  • Sokan az internetről „szednek le” egy munkaszerződés mintát, gondolván, hogy ez csak egy nélkülözhetetlen dokumentum, melyre csak azért van szükség, mert azt jogszabály kötelezővé teszi. Ez igen komoly hiba, hiszen később nehézséget okozhat megválni egy rossz munkavállalótól, ha a munkaszerződésben nem tisztáztuk megfelelően az elvárásokat, és a jogkövetkezményeket. Egy munkaszerződés-csomag összeállítása az adott vállalkozás igényeire nézve álláspontom szerint egy induló vállalkozás elengedhetetlen feladata. Munkaszerződéseinket és azok módosítását is javasolt ezért mindenképp ügyvéddel készíttetni, hogy azok biztosan megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak és vállalkozása igényeinek;
  • A szerződéskötéskor fontos figyelni a kötelező tájékoztatásokra. Nemcsak a Munka Törvénykönyve ír elő a munkáltató számára kötelező tartalmi elemeket, hanem más jogszabályok is. Pl. ha kamera található a munkaterületen, arról köteles a munkáltató még a munka megkezdése előtt tájékoztatni a munkavállalót;
  • Nagyon fontos a titoktartási kötelezettség megfelelő írásba foglalása. Már a szerződéskötéskor fontos tisztázni, hogy milyen következményekkel jár, ha a munkavállalónk üzleti titkainkat, bizalmas információinkat másnak elmondja, vagy máshol fel kívánja használni;

 

Munkaviszony megszüntetése:

Sajnos gyakran előfordul, hogy valamelyik alkalmazottól meg kell válnia a vállalkozásnak. Ekkor szembesülnek általában a vállalkozók először azzal, hogy nem megfelelő a munkaszerződés, amit munkavállalóikkal kötnek.  Egy munkaviszony felmondásának indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. Ez azt jelenti, hogy a felmondáskor ezen három ok közül legalább az egyiket pontosan meg kell jelölni és a munkáltatónak szükség esetén igazolni is tudnia kell az állítását. A „nem vagyok elégedett a munkáddal” indokolás nem lesz elegendő ok. Amennyiben nem tudunk megegyezni a munkavállalóval, érdemes minden esetben előzetesen egyeztetni egy ügyvéddel a felmondás jogszerűsége és egy bírósági eljárás elkerülése érdekében.

Amikor elérkezik az a pillanat egy kezdő vállalkozó életében, hogy hosszú hónapok, évek munkája után végre hátradőlhet egy kicsit, akkor biztosan meg fog változni egy jogszabály, és átalakítja a vállalkozás nehezen kialakított rendjét.

Ne idegeskedjen feleslegesen, vegye igénybe Ügyvédi Irodánk vállalatszervezési szolgáltatásait, hogy segíthessünk Önnek a vállalkozás indulásától annak sikeres és tragikusnak tűnő pillanataiban egyaránt. Legyen állandó partnerünk és Önnel leszünk jóban-rosszban a vállalkozás és annak tagjai érdekeit szolgálva.